Drugog dana Međunarodnog sajma turizma u Beogradu predstavljena multikulturalna Vojvodina

U okviru izložbenog prostora Vojvodine, drugog dana 43. Međunarodnog sajma turizma, priređena je celodnevna prezentacija fruškogorskih manastira i negovanja bogatstva različitosti, multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, uz predstavljanje kulturnih osobenosti nacionalnih zajednica u Vojvodini.

Današnji gost – domaćin štanda je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, u okviru paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda Vojvodine

„Predstavili smo se kao raspevana, razigrana, multikulturalna regija. Vojvodinu želimo da prikažemo kao u Dubaiju, kao najrazvijeniji region u Republici Srbiji, posebno u oblasti digitalne poljoprivrede, IT sektora, ali sve više i kao turističku regiju kojoj se ljudi rado vraćaju”, rekao je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

 

U okviru 100 kvadratnih metara u Hali 1 Beogradskog sajma tokom četiri dana Međunarodnog sajma turizma organizuju se raznovrsne prezentacije.
Danas je svečano otvoren veliki izložbeni prostor „Vinari Vojvodine“ u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Garancijskog fonda AP Vojvodine na Sajmu vina „Beo Wine“”.

Danas i sutra, koliko traje ova manifestacija, u Hali 3 predstavlja se 25 vinara iz Vojvodine, kao i proizvođači hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića.