Dušan Tadić dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada

Februarska nagrada

Fudbaler, reprezentativac Srbije, Dušan Tadić dobitnik je Februarske nagrade Grada Novog Sada za 2018. godinu, jednoglasno je odlučeno na današnjoj, svečanoj sednici Skupštine Grada Novog Sada.

Фотографија корисника Милош Вучевић

Najviše gradsko priznanje dodeljeno je Dušanu Tadiću za ostvarene vrhunske sportske rezultate, kojima se pronosi slava Omladinske škole Fudbalskog kluba “Vojvodina” i afirmiše ugled Grada Novog Sada u svetu.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana.

Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada – 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.