Početak Uncategorized Dva specijalno prilagođena laptop računara za decu iz Niša

Dva specijalno prilagođena laptop računara za decu iz Niša

76
0
Udruženje Čepom do osmeha , uručilo je dva specijalno prilagođena laptop računara, koja su obezbeđena uz podršku platne institucije PaySpot, za Janu i Danila iz Niša.

” Ponosni smo na celu Srbiju, na svakog pojedinca, kompaniju, državnu instituciju i podršku koju ima ova akcija kako bi postigla ovako divne rezultate, rekla nam je Vanja Petković, Predsednica udruženja, a onda se nadovezala:

Uručenje se održalo u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“. Zahvaljujemo se domaćinu, direktoru škole, Goranu Maloviću, koji nas je ugostio i poklonio fotografije koje su deca lično oslikala na platu.

Zameniku gradonačelnika Milošu Banđuru, na pozitivnim rečima podrške koje nam je uputio i ovom prilikom smo se zahvalili, uručivši mu našu sliku mozaika, sa manifestacije Čepom u svet, na dosadašnjoj nesebičnoj podršci i poverenju.

Uručenje je uveličala Mina Anastasov, dete kome smo pomogli pre tri godine u vidu električnog tricikla i to je bilo prvo pomagalo u Nišu.
Pohvaljujemo naše koordinatore Jelenu Mitić Trajković iz Niša i Dragana Antića iz Aleksinca koji su naši heroji, ljudi koji održavaju ovu akciju u ovom kraju naše zemlje.

Mitić Jana i Cvetković Danilo, učenici su 5. razreda Specijalne škole „Bubanj“, oboje pate od najtežeg razvojnog poremećaja, autizma. Neophodni su im računari koji će doprineti njihovom daljem napretku i učenju.”

Udruženje Čepom do osmeha bavi se sakupljanjem plastičnih čepova čime obezbeđuje sredstva za kupovinu pomagala deci sa smetnjama u razvoju širom cele Srbije. Do sada je ukupno sakupljeno oko 200t plastičnih čepova i pomoć obezbeđena za 30-toro mališana.