Elena Plejades: „Vrati se sebi je ceo put povratka nama uistinu“

"Načinite jedan korak i drugi će prirodno doći" Elena Plejades

Nakon završene srednje baletske škole, ne odlučuje se za dalje školsko obrazovanje već za ono životno, zapošljava se na prekookeanski kruzer i tamo radi par meseci, posle toga putuje i turistički odlazak na Indonežansko ostrvo Bali menja joj život. Prva knjiga koju je napisala „Vrati se sebi“, uveliko se prodaje a drugu polako piše. Na pitanje ko je Elena Plejades, odgovorila je „umetnička duša“.

„Sasvim normalna i obična devojka koja voli neobične stvari, koju zanima apstrakcija, sve nerealno, sve što je ne može da se vidi. Takve stvari me zanimaju od malih nogu, i tim pitanjima se bavim.“

Kako si otkrila talenat za pisanje?

Zapravo mislila sam da nemam talenta za pisanje. Pre par godina kada sam bila sa drugaricom na putovanju, rekla sam joj kako bih i ja volela kao i ona da pišem i da živim od tih knjiga, kako bih putovala i svoje neke ideje prenela drugima. 2019. godine kada sam se preselila na Bali, želela sam da otkrijem koji je moj životni poziv u ovom periodu života. Meditirala sam, i kako bih ja to nazvala „manifestovala“, da u roku od 6 meseci ja shvatim čime ja to treba da se bavim. Kako da pomognem drugima, to je bilo prvo pitanje. Ja sam tu meditaciju zaboravila, i tačno nakon 6 meseci ja sam samo počela da pišem. Gledajući slike sa putovanja iz Indije, i samo sam počela da pišem, tekst po tekst na Instagramu, pa sam otvorila blog i tako počela da pišem knjigu.

„Takva si kakva si, neka si, volim te i voli se. Takav si kakav si, neka si, volim te i voli se.“ Elena Plejades

Kako ostaješ zainteresovana za pisanje?

Tako što stalno živim neka nova iskustva, učim stalno nove lekcije i dešavaju mi se nove stvari i na osnovu toga pišem nove i drugačije tekstove. Moje telo i duša traže da svoja iskustva prenesem na papir, i kroz slikarstvo ali najviše na papir.

„Jeste, moj put je ispravan meni, njen put je ispravan njoj. I to je jedina istina.“ Elena Plejades

Šta te motiviše, i odakle crpiš motivaciju?

Da pomognem drugima i osećam se mnogo lepše jer se izražavam kroz umetnost. Kod mene nema traženja inspiracije da pišem tekst, uvek je inspiracija tu i uvek sam u tom izvoru. Bude trenutaka kada me mrzi da napišem nešto, ali kada sednem i šta prenesem na papir to bude nešto jako dobro.

„Novac, moć i kontrola drugih je ništa drugo do ego, a ako ego vlada čovekom, čovek je potpuno nemoćan, ne zna svoj put i gubi se u lažnim zadovoljstima sveta.“

Šta znači naslov knjige „Vrati se sebi“?

To bi značilo da se kontektujemo sa sobom sa svojom dušom a da se diskonektujemo od našeg ega. Vrati se sebi kao detetu. Mi kao deca znamo ko smo jer živimo u momentu i nemamo problema oko plaćanja računa ili nekih životnih briga, života odraslih, mi smo prosto prisutni i slobodni, ali vremenom se to zaboravlja. Ali ono što mi zapravo jesmo upravo to kao deca i kao duše. Vrati se sebi je ceo put povratka nama uistinu. Proces vraćanja sebi je zauvek, sve dok ne predjemo u druge živote, druge dimenzije, na druge planete sve dok ne iskusimo sve.

„Daj sebi vremena, ne osuđuj sebe, voli sebe:“
Elena Plejades

Kako se ti vraćaš sebi?

Nema momenta da sam „off“ i da nisam tu van sebe sam i sad ću da se vratim sebi, to je na nekom nižem nivou, a vraćanje sebi je svakodnevno, konstantan rad na sebi. Počinje se sa jutarnjim meditacijama, ritalima, i tako celog dana, obraćanje pažnje na misli, da li su pozitivne ili negativne, manifestovanje. Vraćanje sebi je stil života. Ako se iznerviramo ako izađemo iz neke naše ose,našeg mira, onda treba uraditi jogu, meditirati, fotografisati, ja i slikam i kroz umetnost se vraćam sebi.

Ti si mlad čovek, šta bi poručila mladima?

Da prate sebe! Definitivno da prate sebe, ali svoju intuiciju a ne svoj ego. Ono što osećate da jeste, to sigurno jeste. Niko vam ne može reći ko ste i šta ste, i da vam neko kroji život. Ako se zabavite sobom ako radite na sebi shvatićete ko ste i koji je vaš put.

„Da, život je lep, život nas voli i želi nam sve nabolje.“

Knjigu „Vrati se sebi“ možete poručiti preko Eleninog bloga „Piši diši“, kao i preko njene Instagram stanice.

Autor: Stojan Ćutilo

Zabranjeno preuzimanje sadržaja u celosti ili njegovih delova i dalja redistribucija bez dozvole vlasnika autorskih prava i linkovanja na sajt.