Početak Gradske vesti Eurospin ulazi na srpsko tržište Srbije u naredne dve godine

Eurospin ulazi na srpsko tržište Srbije u naredne dve godine

17
0

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin planira da u naredne dve godine započne poslovanje na srpskom maloprodajnom tržištu. Prema informacijama koje prenosi portal Retail Serbia, predstavnici Eurospina već istražuju potencijalne lokacije za izgradnju modernih diskontnih prodavnica u Srbiji. Pored toga, nedavno su održali sastanke sa dobavljačima opreme za prodavnice.

Eurospin je trenutno u fazi ekspanzije u Hrvatskoj, a nedavno je otvorio svoje prve prodavnice i na Malti. Kao najveći italijanski diskontni lanac, osnovan 1993. godine, Eurospin upravlja sa više od 1.200 prodavnica. Njihove prodavnice obično zauzimaju površinu od oko 2.000 kvadratnih metara i uključuju odeljenja za meso, delikatese, voće i povrće. Eurospin se izdvaja kao jedini lanac u Evropi koji nudi isključivo prehrambene proizvode pod svojim brendovima.

U 2022. godini, kompanija je ostvarila promet od 9,3 milijarde evra. Za širenje na srpsko tržište biće zadužena filijala Eurospin Eko, koja već upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Izvor: Retail Serbia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here