EXIT: Za 24 sata zamene vaučera, 84 odsto posetilaca imalo Zeleni sertifikat

Zamena Exit vaučera za festivalske narukvice počela je juče u 16 sati na Trgu Slobode, a podaci pokazuju da je u prvih 24 sata čak 84 odsto posetilaca imalo Digitalni zeleni sertifikat.

Kako saopštavaju iz Exit festivala, oni iz inostranstva su pokazali potvrdu o vakcinaciji iz njihove zemlje. Za one koji nemaju Digitalni zeleni sertifikat, od sutra kreće da radi zamensko mesto na novosadskom Sajmu, gde će se obavljati besplatno antigensko testiranje, od 10 do 18 sati.

Za pristup testiranju potrebno je poneti kupljeni četvorodnevni vaučer ili jednodnevnu ulaznicu, i lični dokument. Oni koji ulaze s pozivnicama će brze antigenske testove moći da urade u laboratorijima “Aqualab” i “Medlab”, s kojima je Exit festival dogovorio saradnju i beneficirane cene samo za posetioce. Cena testiranja u “Aqualabu” je 900, a u “Medlabu” 1.500 dinara.

Exit je na svom sajtu objavio zvanične procedure za ulazak posetilaca na ovogodišnje izdanje festivala. Svima koji vaučere ne zamene do četvrtka, 8. jula do 20 časova, festival ne garantuje da će moći da uđu tokom prve večeri, usled stvaranja ogromnih gužvi. Zato je jedina sigurna opcija da se zamena za festivalske narukvice obavi čim pre. U skladu sa bezbednosnim protokolom koji je usvojio Krizni štab, ulaz na Tvrđavu od 8. do 11. jula biće ograničen na one koji poseduju Digitalni zeleni sertifikat i na one koji imaju negativan brzi antigenski ili PCR test.

Izvor: Moj Novi Sad