,,Festival Evrope“ sutra na Trgu slobode, dolaze evropski umetnici

,,Festival Evrope“, u organizaciji Delegacije EU u Srbiji, održaće se 9. maja na Trgu slobode, u periodu od 17 do 22 časa. Festival će pratiti koncert pod nazivom ,,Bolji smo zajedno“.

Biće predstavljeni i mladi evropski umetnici iz Italije, Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore i Albanije, čiji će pokretni mural, nastao u okviru inicijative „Umetnici u gostima“, tog dana biti zvanično prikazan na Trgu slobode.
Od 20 časova počeće koncert orkestra „Western Balkans Youth Orchestra“, koji okuplja 60 mladih muzičara iz Srbije i zapadnog Balkana pod dirigentskom palicom Desara Sulejmanija, kojima će se na bini pridružiti specijalni gosti: Ivana Peters, Frajle, Ana Stanić, Zoe Kida, Bilja Krstić, Kiki Lesendrić, i Stevan B. Karanac.
Tokom „Festivala Evrope“, građani će moći da vide i okuse sve što su članice EU pripremile za njih na svojim štandovima, ali i da se takmiče u košarci „3 na 3“ u društvu poznatih reprezentativaca košarkaša i slobodnim bacanjima, da razvesele najmlađe u kutku za decu ili osvoje interesantne nagrade u kvizu znanja o EU.
Svi programi u okviru proslave Dana Evrope su besplatni i otvorenog karaktera za sve posetioce.
Godišnjica Šumanove deklaracije, kojom se obeležava Dan Evrope i slavi godišnjica mira i jedinstva u Evropi, jedan je od najznačajnijih i najvećih praznika Evropske unije. Na Festivalu Evrope predstaviće se zemlje članice EU, Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije, kao i Evropski Pokret u Srbiji.
Novi Sad, 8. maj 2022. godine