Festival evropskog filma u Novom Sadu od 4. do 19. jula

Svečano otvaranje festivala predviđeno je za sredu, 4. jula, u KCNS-u, u 19 časova, nakon čega će uslediti projekcija hrvatskog filma „Trampolin“.

Tokom festivala biće prikazano sedamnaest filmova iz Francuske, Portugalije, Kipra, Bugarske, Mađarske, Italije, Slovenije, Španije, Slovačke, Austrije, Grčke, Velike Britanije, Holandije, Švedske, Danske i Nemačke.

Evropska unija proglasila je 2018. godinu Evropskom godinom kulturnog nasleđa, te se ovogodišnji festival održava u tom duhu, pod motom „Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost“, s idejom da se posetioci podstaknu na otkrivanje i istraživanje evropske kulturne baštine, kroz filmsku umetnost.

Festival evropskog filma održava se sedmi put, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji, EU info centra u Beogradu i EU info kutka u Novom Sadu, u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC), Kulturnim centrom Novog Sada i Studentskim kulturnim centrom Novog Sada.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Kompletan program Festivala, kao i najava za svaki od odabranih filmova, može se pronaći na zvaničnom sajtu EU info centra.

 

Autor: Moj Novi Sad, Objektiv24