Festival pozorišta za decu u Subotici od 19. do 24. septembra

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici biće održan od 19. do 24. septembra, a u takmičarskom programu biće 12 predstava.

Publika će moći da pogleda predstave iz Bugarske, Izraela, Nemačke, Mađarske, Češke, Rusije, Hrvatske, Brazila, Slovačke, BIH i Srbije, saopštili su organizatori.Kako je najavljeno, iz Rusije stiže predstava “Lutkarska strast prema kralju Liru” Karabaska Teatra, iz Brazila “Duhovi šume” teatra Cia Elder Kloster, nemačko pozorište Grin Zose izvešće “Tri puta kralj”, češki Drak teatar “Uspavanu lepoticu”, slovački teatar Odivo “Aero”, a iz Izraela je predstava “Guli” Galilejskog multikulturnog pozorišta.

Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici biće održan od 19. do 24. septembra, a u takmičarskom programu biće 12 predstava.
Festival pozorišta za decu u Subotici od 19. do 24. septembra

Foto: Pixabay
Publika će moći da pogleda predstave iz Bugarske, Izraela, Nemačke, Mađarske, Češke, Rusije, Hrvatske, Brazila, Slovačke, BIH i Srbije, saopštili su organizatori.
shopins

Kako je najavljeno, iz Rusije stiže predstava “Lutkarska strast prema kralju Liru” Karabaska Teatra, iz Brazila “Duhovi šume” teatra Cia Elder Kloster, nemačko pozorište Grin Zose izvešće “Tri puta kralj”, češki Drak teatar “Uspavanu lepoticu”, slovački teatar Odivo “Aero”, a iz Izraela je predstava “Guli” Galilejskog multikulturnog pozorišta.
Mađarski Vaskakas puppet theatre odigraće predstavu “Vuk”, Državno lutkarsko pozorište Varna iz Bugarske predstaviće se ostvarenjem “Palčica”, iz Gradskog kazališta Zorin dom Karlovac u Hrvatskoj stiže “Na tragu”, dok predstava “Peća i vuk” dolazi iz Đečijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci.
Iz Srbije učestvuju predstave “Teatru s ljubavlju” Dečjeg pozorišta Subotica, reditelja Bonje Lungova i Konstantina Karakostova i “Bambi” Pozorišta za decu Kragujevac, reditelja Jakuba Maksimova.
Selektor festivala je Zoran Đerić, a žiri glavnog takmičarskog programa čine francuska kulturna poslenica Sandrin Gratalup, reditelj i glumac Jovan Caran i kreatorka lutaka, kostima i scenografije Ljudmila Konstantinova Hense iz Kazahstana.
“Ove godine je po prvi put oformljen i Mladi žiri, koji čine deca osnovnog i srednjoškolskog uzrasta. Ovaj žiri će dodeliti Nagradu mlade publike za najbolju predstavu”, saopštio je organizator, Otvoreni univerzitet iz Subotice.
021