Početak objektiv24 Festival Uličnih svirača 30. septembra u Novom Sadu

Festival Uličnih svirača 30. septembra u Novom Sadu

37
0

Jednodnevni muzički Festival Uličnih svirača biće realizovan 30. septembra u mnogim dvorištima Novog Sada, i simbolično će biti izvedeno 20 nastupa za jubilej 20 godina postojanja, saopštili su organizatori.

Lollobrigida, Stray Dogg , Vis Limunada, Vrooom , Artan Lili, Kralj Čačka neki su od jačih imena koji će održati koncerte, a direkcija festivala poziva publiku da rođendansko izdanje festivala prati sa prozora i balkona.

Novosađani su imali priliku da kandiduju svoje dvorište za jednu od lokacija održavanja programa, a organizatori će izabrati 10 gradskih dvorišta.

Program i izabrana dvorišta biće poznati javnosti do početka festivala, ali će tačan raspored izvođača po lokacijama ostati tajna.

Osim najavljenih grupa, na programu su mnogi lokalni i nezavisni bendovi, a jedan od zanimljivijih pojava je i “ Killo Killo Banda ” iz Novog Sada.

Ida Prester predvodi hrvatski elektro dens pop sastav “ Lollobrigida ” nazvan prema čuvenoj italijanskoj filmskoj divi Đina Lolobriđida, često gostuju u prestonici i na festivalima širom Srbije, a ona sama je lider još nekoliko manjih grupa.

Artan Lili na čelu sa tandemom Romana – Bojan Slačala izuzetno su postali aktivni u poslednje vreme tokom ove pandemije, osim nastupa u Somboru, Smederevskoj palanci, svirali su u Bašti kluba Fest u Zemunu, u Novom Sadu, i tek ih čekaju nastupi.

Publika će pratiti i koncerte alternativne muzičke scene – Stray Dogg, Vroom , kao i likovnog stvaraoca, pesnika i muzičara Kralja Čačka.

Organizatori poručuju da se u godini jubileja publika samo prepusti doživljaju festivala na drugačiji način, tako što će u svojim kvartovima ugostiti sve spomenute muzičare, i gledati ih sa terasa.

Onda naredne 2021. godine manifestacija se nastavlja regularno sa prisustvom publike ispred muzičara u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Izvor: tanjug, rtv

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here