Frizer iz Novog Sada napravio najvišu frizuru na svetu

Mario kaže da je želeo da napravi frizuru koja podseća na izgled najviše zgrade sveta „Burdž Kalife“, koja se nalazi u Dubaiju.

„Pošto je to najviša zgrada, ja sam želeo da u obliku nje napravim najvišu frizuru. Iako izgleda jako glomazno, cela frizura je zapravo teška oko tri kilograma i može da se nosi na glavi“ rekao je frizer Mario.

On dodaje, da bi ručno napravio osnovu od sunđera i na nju nalepio veštačku kosu, što je uobičajen postupak kod pravljenja ovakvih frizura, trebalo mu je više od dva meseca.

„Potrošio sam 11 pakovanja nadogradnje kose. Frizura se na glavu stavlja kao perika“, dodaje Mario.

Ceo proces pravljenja ove frizure izgleda tako što se žiletima seče veliki sunđer koji je osnova, a zatim se na njega dodaje kosa.

Još uvek nije siguran da li će svojom kreacijom kontaktirati s nadležnima u Ginisovoj knjizi rekorda, ali je napravio fotografije kako bi dokumentovao svoj rad i jednog dana možda ušao u knjigu.

Mario se inače proslavio pravljenjem takozvanim „her tatua“, odnosno tetovaža od kose na glavama mušterije. Fotografije njegovih her tatua severnokorejskog lidera Kim Džong Una, ruskog predsednika Vladimira Putina, kao i prvog čoveka Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa obišle su svet.

Autor: Blic