Početak Uncategorized “Fruškogorski maraton” 4. i 5. maja

“Fruškogorski maraton” 4. i 5. maja

78
0

Ovogodišnji “Fruškogorski maraton”, 42. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 4. i 5. maja. Početak trke je u subotu u devet sati na Popovici, ispred planinarskog doma “Železničar”, a organizatori očekuju oko 15.000 ljudi.

Autobusi GSP-a saobraćaće po pojačanom redu vožnju na dan starta, jer će prevoziti učesnike, dok će put od okretnice Vojinovo do Popovice u subotu, 4. maja biti zatvoren za saobraćaj od 6.30 do 14 časova.

Iz Nacionalnog parka “Fruška gora” apeluju na učesnike da svoj otpad, a posebno plastičnu ambalažu nose sa sobom i da ne ostavljaju na stazama, kako bi sačuvali Frušku goru.

Direktor Fruškogorskog maratona Nenad Sudarov objasnio je da svake godine pokušavaju što više ljudi da privuku ka Fruškoj gori, kako bi se ukazalo na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću.

– Manifestacija se sastoji iz dva segmenta, sportsko-takmičarski deo koji obuhvata pet takmičarskih staza sertifikovanih kod Svetske federacije u planinskom trčanju i ostalih 14 staza rekreativnog karaktera – precizirao je Sudarov.

Grad Novi Sad je za Fruškogorski mataron izdvojio milion dinara.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here