Fruškogorski maraton za vikend

Kako je najavljeno na sednici Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona, kojim je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović, Fruškogorski maraton, 46. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila.

Završne pripreme za maraton su u toku, a start je zakazan za 9 časova na Popovici.

Predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović istakla je značaj Fruškogorskog maratona za grad i regiona, podsećajući da je ova tradicionalna manifestacija jedna od najstarijih u Evropi.

MSc Marinković Radomirović je poručila da Grad Novi Sad, sa gradskim preduzećima i ustanovama, iz godine u godinu pruža podršku u organizaciji Fruškogorskog maratona, te da je to slučaj i ove godine.

„Fruškogorski maraton je promocija prirode, rekreacije, pa samim tim i fizičkog i mentalnog zdravlja. Iako pojedine staze imaju takmičarski karater, ljubitelji prirode i rekreativci su najbrojniji i verujem da će tako biti i za predstojeći vikend. Pored
afirmacije prirode i rekreacije, Fruškogorski maraton promoviše kulturno i istorijsko nasleđe ovih prostora, jer mnoge staze prolaze pored manastira i spomenika. To je dobra prilika da izađemo u prirodu, posetimo Frušku goru i sa prijateljima ili porodicom uživamo u lepoti koje nam ona pruža“, istakla je predsednica Skupštine Grada Novog Sada Msc Jelena Marinović Radomirović.

Na ovogodišnjem Fruškogorskom maratonu učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarske, a devet netakmičarskog karaktera.