Početak Gradske vesti FTN koordinator prestižnog Alibaba GET takmičenja-Poziv za sve buduće preduzetnike

FTN koordinator prestižnog Alibaba GET takmičenja-Poziv za sve buduće preduzetnike

36
0

U partnerstvu sa renomiranom i svetski poznatom kineskom kompanijom Alibaba i Alibaba Business School, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, kao koordinator nacionalnog takmičenja za Republiku Srbiju, sa velikim zadovoljstvom poziva sve zainteresovane mlade i entuzijastične buduće preduzetnike da učestvuju u prestižnom globalnom takmičenju Alibaba Global eCommerce Talent Challenge 2020: Digital Solutions During and Beyond COVID-19.

Alibaba GET takmičenje ima za cilj razvoj digitalnih rešenja za preduzeća, pojedince i institucije čije je poslovanje pod uticajem pandemije virusa COVID-19, kao i promociju pozitivnog uticaja nove poslovne paradigme sa željom da se nadahnu i osnaže mladi budući preduzetnici i promoviše digitalna transformacija organizacija, industrije i društva.

Takmičenje je namenjeno mladim timovima iz 13 zemalja, uključujući Kinu, Kolumbiju, Francusku, Indoneziju, Maleziju, Meksiko, Filipine, Rusiju, Srbiju, Južnu Koreju, Tajland, Uzbekistan i afrički region.

Očekuje se da će u takmičenju učestvovati najmanje 100 timova, od kojih svaki sadrži tri do pet članova. Nakon nacionalnog finala koje će se održati u prvoj polovini avgusta, preko 30 timova će u online okruženju odmeriti snage na globalnom finalu takmičenja od 17. do 25. avgusta 2020. godine.

Prema rečima Džang Ju-a, partnera i potpredsednika Alibaba grupe, pandemija je na putu da postane faktor od presudnog značaja za ovo doba, naročito kada je u pitanju naredna generaciju talenata. “Udruženim naporima uspeli smo da nove i redizajnirane digitalne alate stavimo u službu ograničavanja i ublažavanja novonastalih poteškoća, a nema boljeg vremena da talentovani mladi ljudi svojom kreativnošću i digitalnim veštinama pomognu svetu da se oporavi. Videli smo primere koji govore u prilog tome kako digitalna transformacija može imati ključnu ulogu u olakšavanju svakodnevnih napora, pozitivno utičući na produktivnosi rada i kvalitet života. Nadamo se da će izazov podstaći kreiranje inovativnih rešenja koja omogućavaju boljitak ne samo u sadašnjosti, već i u budućnosti“, istakao je je Džang Ju.

Timovi koji predaju svoje poslovne predloge učestvovaće u online treninzima i mentorskim sesijama i imaće pristup materijalima baziranim na savremenim studijama slučaja i sredstvima za učenje posredstvom Alibabine aplikacije DingTalk. Treninge će voditi sertifikovani stručnjaci GET mreže, menadžeri Alibabe i eFounders, koji sprovode obuke za brojne postojeće programe digitalne obuke u Alibaba Business School.

Za sve prijavljene timove iz Srbije biće takođe organizovani treninzi i mentorske sesije od strane nacionalnih trenera i uspešnih preduzetnika. Učesnici će imati priliku da unaprede svoje znanje o temama digitalne ekonomije počevši od digitalne transformacije, usmerenosti na kupca, do startap okruženja, predstavljanja poslovne ideje i još mnogo toga. Za najboljih šest timova koji se kvalifikuju za globalno finale biće obezbeđene individualne mentorske sesije.

KRITERIJUMI:
Kriterijumi za procenu timova obuhvataju inovativnost predloga, mogućnost rešavanja realnih problema, kao i izvodljivost, održivost i skalabilnost njihovih preduzetničkih poduhvata. Najboljih šest timova dobiće dve dodatne pogodnosti u vidu finansiranja njihovih poslovnih aktivnosti od strane Alibabe i mogućnosti da se pridruže globalnom udruženju GET talenata, koje će pružiti još veću podršku njihovim poslovnim poduhvatima. Pobednički tim će, ukoliko to uslovi dozvole, osvojiti i putovanje u Hangdžou, sedište Alibabe i centar digitalne ekonomije, uključujući i ekskluzivne sesije sa trenerima Alibaba GET mreže.

PRIJAVA:
Zainteresovani učesnici mogu saznati više detalja na sledećem linku i uspostaviti kontakt sa nacionalnim koordinatorom: http://www.ftn.uns.ac.rs/102901072/otvorene-prijave-za-prestizno-takmicenje-alibaba-get

Alibaba GET mreža osnovana je 2018. godine kao proširenje Alibabinog GET programa u kome je do danas učestvovalo 80 obrazovnih partnera i obučeno više od 300 predavača i preko 13.000 studenata i drugih učesnika iz Australije, Indije, Izraela, Mongolije, Malezije, Tajlanda, Turske, Južne Koreje, Singapura i Kine.

U okviru Fakulteta tehničkih nauka kao jedne od naših najvećih obrazovnih institucija, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment već 40 godina obrazuje mlade inženjere i buduće uspešne preduzetnike. Višegodišnja plodonosna saradnja sa renomiranim kineskim institucijama rezultirala je brojnim uspešno realizovanim projektima, kao što su letnje škole, zimske akademije, zajedničke konferencije, seminari, razmena studenata i nastavnog osoblja, sajmovi obrazovanja, studentska takmičenja i mnoge druge aktivnosti. Zajednički napori i mnogi uspešno realizovani projekti i programi, doveli su do toga da Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehničkih nauka bude prepoznat i od strane kompanije Alibaba, kao pouzdan i relevantan partner u organizaciji globalnog takmičenja Alibaba GET Challenge.

Autor: nsuzivo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here