Početak Gradske vesti Gastronomi sa PMF-a osvojili srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju u Riminiju

Gastronomi sa PMF-a osvojili srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju u Riminiju

42
0

Posle uspešnih rezultata koje su postigli studenti gastronomije sa Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada, osvojivši jednu zlatnu, dve srebrne i tri bronzane medalje, na međunarodnom takmičenju u Riminiju su osvojili srebrnu medalju.

Studenti gastronomije su se intenzivno pripremali za učešće na Global Chef Challenge takmičenju, održano u Riminiju u februara mesecu 2023., koje je najznačajnije takmičenje posle Kulinarske olimpijade i Svetskog kupa, uporedo sa pripremama za International Culinary Competition of Southern Europe u Solunu.

Nastavnik veština Goran Radivojević i studentkinja Saveta Bikić sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu su kao članovi tima Kulinarske federacije Srbije branili boje naše zemlje u kategoriji vegan.

Kao članovi tima Srbije osvojili su srebrnu medalju i kvalifikaciju na Svetski kup koji će biti održan 2024. godine. a naša zemlja će osvojenom srebrnom medaljom na ovom takmičenju, po prvi put imati predstavnike na ovako velikom i značajnom globalnom skupu koje će biti održano u Singapuru 2024. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here