Početak Gradske vesti Godišnja skupština SANU u Novom Sadu: Istaknuti akademici i značaj intelektualne misli

Godišnja skupština SANU u Novom Sadu: Istaknuti akademici i značaj intelektualne misli

18
0

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je Godišnjoj skupštini Srpske akademije nauka i umetnosti koja je održana u Novom Sadu. Pored brojnih uglednih akademika i predsednika Ogranka SANU u Novom Sadu, poput prof. dr Stevana Pilićevića, skupštini su prisustvovali i predsednik SANU prof. dr Zoran Knežević, kao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Rožić je istakao ponos Grada Novog Sada što je centar umetničke i naučne misli, kako u Srbiji, tako i u regionu. Podsetio je prisutne da je Novi Sad, još od vremena kada se nazivao Srpskom Atinom, bio epicentar kulture i obrazovanja. Istakao je važnost slobodnih i nezavisnih intelektualaca za otvoreno, građansko i demokratsko društvo.

Domaćin skupa, akademik prof. dr Stevan Pilićević, istakao je uspešne aktivnosti Ogranka SANU tokom prethodne godine, uključujući izložbe i predavanja koja su doprinela promociji nauke i umetnosti u Novom Sadu i Srbiji.

Predsednik SANU prof. dr Zoran Knežević naveo je da se Ogranak SANU u Novom Sadu nalazi u fazi izbora novih članova i da je važan stub u promociji i afirmaciji SANU u tom delu Srbije.

Pokrajinski sekretar Milošević istakao je zadovoljstvo što se transformacija ovog dela Srbije odvija uspešno, zahvaljujući vrednim akademicima koji doprinose intelektualnom razvoju zemlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here