Početak Gradske vesti Gojkovićeva i Muftija Ziljkić o Daljoj Saradnji i Podršci Islamskoj Zajednici u...

Gojkovićeva i Muftija Ziljkić o Daljoj Saradnji i Podršci Islamskoj Zajednici u Vojvodini

12
0

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković sastala se danas sa muftijom srbijanskim i vojvođanskim, Muhamedom Ziljkićem, kako bi razgovarali o nastavku saradnje na tekućim projektima i daljoj podršci programskim aktivnostima Muftijstva vojvođanskog, koje doprinose unapređenju položaja islamske zajednice u AP Vojvodini.

Gojkovićeva je naglasila da Pokrajinska vlada već godinama pruža podršku programima i manifestacijama značajnim za očuvanje tradicije i kulture islamske zajednice u AP Vojvodini. Jedna od tih manifestacija je i Bajramska sofra, tradicionalni događaj povodom Kurban bajrama, koji okuplja verske lidere i građane Novog Sada, šaljući pozitivnu sliku zajedništva iz Srbije i AP Vojvodine.

Muftija Ziljkić je istakao značaj dosadašnje podrške sa pokrajinskog nivoa u ostvarivanju prava islamske zajednice u Vojvodini.

Tokom sastanka, Gojkovićeva i Ziljkić su razgovarali i o mogućnostima podrške u izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kulturno-duhovnog centra islamske zajednice u Novom Sadu.

Sastanku je prisustvovala i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Aleksandra Ćirić Bošković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here