Početak Hronika Goran Cvijetić negirao da je pokušao da ubije Žapca i Bokana

Goran Cvijetić negirao da je pokušao da ubije Žapca i Bokana

61
0

Cvijetić je porekao i da je godinu dana kasnije podmetnuo bombu pod službeni „sitroen“ „Urbanizma“, čiji je direktor tada bio lider pokreta „Dinara-Drina-Dunav“ Tomislav Bokan. U svojoj odbrani on je istakao da je visok 186 centimetara, i da ako se puca na osobu koja sedi, meci idu odozgo ka dole, jer je osoba koja sedi u tom položaju visoka 120-130 centimetra.

 
„Apsurdno je da neko ispali visoko iznad glave rafal, a došao je nekoga da ubije“, rekao je na suđenju Cvijetić, dodajući da je očigledno reč o osobi nižoj i široj od njega.
 
Prema Cvijetićevim rečima, on lično ne poznaje Bokana, i nije imao nikakvog razloga da ga ugrozi. Objašnjavajući zašto je imao ilegalno oružje, rekao je da ga je nabavio zbog lične bezbednosti.
 
Na suđenje nisu došli pojedini svedoci koji su u vreme pucnjave sedeli sa Žapcem.
 
Pošto je odbijen predlog da Cvijetiću se mera pritvora, koja traje godinu dana zameni blažom merom odnosno boravkom u kući uz elektronski nadzor, nastavak glavnog pretresa zakazan je za 25 maj.
 
Planirano je da s tada  saslušaju svedoci i oštećeni , od kojih će neki verovatno biti prinudno dovedeni, a izjavu će dati i sudski veštaci.
Autor: Novosti, Dnevnik
Foto:021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here