Početak Gradske vesti Grad ima rešenje za apoteku, garažu i Spens

Grad ima rešenje za apoteku, garažu i Spens

58
0

Na danas održanoj konferenciji za medije, Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je predstavio trenutno stanje kada je reč o tri važna pitanja, odnosno o izgradnji novih javnih garaža, rešavanju statusa Apoteke “Novi Sad“ i JP “Sportski i poslovni centar Vojvodina“ (SPENS).

Apoteke „Novi Sad“ će sklopiti partnerstvo sa nemačkom vodećom kompanijom u ovoj oblasti „FENIKS – BENU“ na 15 godina. Prema ovom sporazumu, ova kompanija će u Apoteke „Novi Sad“ uložiti 4,230 miliona evra. To je prvi projekat za apoteke ovog tipa u Srbiji. Važno je napomenuti da Grad ostaje vlasnik Apoteke „Novi Sad“. Partnerska firma preuzima 46 zaposlenih a potpisivanje ugovora se očekuje u junu.

Kada je reč o garažama, očekuje se obavezujuća ponuda u septembru dok bi radovi na izgradnji trebalo da počnu keajem godine. Ova investicija će prema očekivanju iznositi 30.000.000 evra koliko bi trebalo da uloži kineska kompanija koja će imati pravo korišćenja 30 godina. Reč je o 1.175 novih parking mesta u Novom Sadu.

Gradonačelnik je najavio i rešavanje problema, odnosno rekonstrukciju SPENS-a. Postoji ponuda 3 inostrane i 4 domaće kompanije za rekonstrukciju. Ideja je da se smanje gubitci. SPENS će napustiti 68 radnika, čime će biti ostvarena ušteda od 66.000.000 dinara na plate zaposlenih. Do sada je Grad uspeo da smanji dugovanja u iznosu od 650.000.000 dinara.

Ulaganjem u rekonstrukciju investitor bi imao profit na uštedi energenata.

Izvor: Golubica, Objektiv24

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here