Grad Novi Sad nagradio izuzetne rezultate u radu policije i vatrogasaca

Na prijemu u Gradskoj kući, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručio je zahvalnice pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu i Vatrogasno-spasilačke brigade koji su prilikom obavljanja zadataka iz svog delokruga iskazali visok stepen profesionalizma i posvećenosti, a novčanu nagradu Grada Novog Sada u iznosu od po 40 000 dinara dobilo je desetoro policajaca i osmoro vatrogasaca.

„Bezbednost građana je prioritet u radu svih nivoa vlasti, a Grad Novi Sad se u skladu sa svojim mogućnostima trudi da bude pouzdan partner kako Policijskoj upravi Novi Sad, tako i Vatrogasno-spasilačkoj brigadi. Pored toga što ulažemo u opremu za rad, specijalizovana vozila i drugo, želimo posebno da iskažemo zahvalnost ljudima koji sa velikom posvećenošću rade svoj posao i da pozdravimo timski rad i duh. Gradska uprava će uvek biti tu, ne samo za čestitke na pruženoj podršci, već i da konkretno nagradi trud i zalaganje. Pored svakodnevnih akcija, novosadski vatrogasci su se pokazali kao heroji, i prilikom spašavanja ljudi iz ruševina posle zemljotresa u Turskoj. Isto važi i za naše hrabre policajce koji efikasno rasvetljavajući teške zločine, pokazuju da je naša policija u potpunosti spremna da odgovori na sve izazove i rizike. Hvala im u ime svih Novosađana“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Nagrađeni su policijski službenici koji su najzaslužniji za rasvetljavanje i privođenje pravdi osumnjičenih za dva teška krivična dela, oni su danonoćnim operativnim radom identifikovali i locirali osumnjičenog za teško ubistvo koji je uhapšen, a imali su i ključnu ulogu u brzom i efikasnom rasvetljavanju otmice. Nagrađeni policajac Mirko Šarac istakao je da će pripadnici policije nastaviti savesno, predano i odgovorno da obavljaju svoje dužnosti, uvek u cilju zaštite bezbednosti svih građana.

Vatrogasci koji su dobili nagradu, pokazali su visok stepen profesionalizma i dali veliki doprinos povećanju stepena bezbednosti građana na području Grada Novog Sada, a tokom
februara, osmorica pripadnika specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, sa službenim psom Zigijem, učestvovalo je u spasavanju zatrpanih lica posle razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku. U ime nagrađenih vatrogasaca, obratio se vođa
Vatrogasno-spasilačkog voda vodnik I klase Atila Varadi koji je rekao da se ni jedna priprema za spasilačake akcije ne može porediti sa izazovima sa kojima su se suočili u realnoj situaciji, u Turskoj, i da će im tamo stečeno iskustvo svakako služiti za dalji rad.

Novi Sad, 3. mart 2023. godine