Početak Gradske vesti Grad Novi Sad pokreće izgradnju kamper parkinga

Grad Novi Sad pokreće izgradnju kamper parkinga

38
0

 

Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije obaveštava građane o pokretanju javne nabavke za izgradnju kamper parkinga sa pratećom tehničkom dokumentacijom u Novom Sadu.

Kamper odmaralište predstavlja poseban parking namenjen kamper vozilima, opremljen potrebnom infrastrukturom i standardnim servisom za kamperi, omogućavajući posetiocima minimalno vreme provedeno tokom obilaska destinacija.

Ova jedinstvena prostorna celina obuhvataće parking, unutrašnje saobraćajnice, montažno-demontažne objekte sa higijensko-tehničkim uslovima za kamper vozila. Parking će biti ozelenjen, osvetljen, ograđen duž oboda kompleksa, dok će duž planiranih pešačkih staza biti postavljene dovoljne količine korpi za odlaganje otpada. Parking će takođe uključivati vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Lokacija parkinga za kamper odmaralište biće smeštena između prostora šetališta nasipa Sunčanog keja i prostora „Kreativnog distrikta“. Ovo je strateški izabrano s obzirom na to da se gradska kamp odmarališta postavljaju u neposrednoj blizini gradskih turističkih i kulturnih atrakcija poput starih delova grada, tvrđava, zamkova, bazena, gradskih plaža i drugih.

Izgradnjom kamper parkinga značajno će se doprineti razvoju turizma u Gradu Novom Sadu.

Očekuje se da će otvaranje ponuda biti zakazano za 13. decembar 2023. godine.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here