Početak Gradske vesti Grad Novi Sad povodom Dana Grada daruje bebe rođene 1. februara

Grad Novi Sad povodom Dana Grada daruje bebe rođene 1. februara

12
0
Foto: Aleksandar Galić

U skladu s Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodicama s decom, Grad Novi Sad obezbeđuje novčanu pomoć za novorođenčad. Bebe rođene 1. februara u Betaniji, čije majke imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada, dobiće novčani poklon od 300.000 dinara. Ovo se dodaje ostalim pravima iz navedene odluke, uključujući novčanu pomoć za prvo dete, trojke, kao i novogodišnju novčanu pomoć za decu rođenu 1. januara.

Sredstva za realizaciju ove pomoći planirana su u ukupnom iznosu od 122 miliona dinara. Osim novčane podrške, društveno-odgovorna kompanija „Neoplanta“ pripremila je simbolične poklon-pakete za sve bebe rođene 1. februara u Betaniji. Takođe, Grad Novi Sad pripremio je bogat četvorodnevni program u okviru proslave Dana Grada, koji obuhvata raznovrsna dešavanja, izložbe, svečanosti, filmske projekcije i još mnogo toga.

Pored toga, Novosadjanima i posetiocima grada omogućeno je uživanje u brojnim sadržajima kroz besplatan parking, gradski i prigradski prevoz, ture po gradu, besplatan upis u Gradsku biblioteku, besplatne koncerte, slobodan ulaz na bazen „Slana Bara“, kao i bazen i klizalište u SPC „Vojvodina“. Više detalja o programu možete pronaći na zvaničnom sajtu grada www.novisad.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here