Početak Gradske vesti Grad uložio 350.000 eura u terene sa veštačkom travom Sportskog centra „Sajmište“

Grad uložio 350.000 eura u terene sa veštačkom travom Sportskog centra „Sajmište“

36
0
Foto pexels

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin obišao je teren sa veštačkom travom na delu Sportskog centra „Sajmište“ koji je dat na korišćenje Fudbalskom savezu Grada Novog Sada i tom prilikom, sa predsednikom Saveza Novakom Kostreševićem razgovarao o trenutnim aktivnostima, potrebama i planovima za naredni period.

Došao sam u radnu posetu čelnicima najmasovnije gradske sportske organizacije i veoma mi je drago što oni ovaj deo Sportskog centra „Sajmište“ dobro održavaju i da imaju želju i nameru da ga dodatno unaprede. U teren sa veštačkom podlogom uložili smo oko 350 hiljada evra, on je realizovan jednim delom zahvaljujući donaciji koju je obezbedio Fudbalski savez, dok je Grad finansirao pripremne radove. Takav teren, jedinstveni u Novom Sadu mnogo znači našim klubovima, a pogotovo onim u nižim ligama koji nemaju mogućnost da odu na pripreme. Osim toga, dobri uslovi predstavljaju dodatnu motivaciju za bavljenje fudbalom što se vidi po prisustvu klubova svih nivoa i liga, kao i škola fudbala na takmičenjima. Siguran sam da će Fudbalski savez Grada i ubuduće dobro upravljati ovim terenom i da će ispuniti ugovornu obavezu održavanja i unapređenja terena, a Grad Novi Sad će nastaviti sa redovnim ulaganjima kako bi 10 hiljada igrača iz Saveza, od kojih polovinu čine deca mogli ovde da treniraju i da se takmiče po svetskim standardima i u uslovima koje zaslužuju– izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Predsednik Fudbalskog saveza Grada Novog Sada Novak Kostrešević je objasnio da je potrebno da se teren ogradi i osvetli i da će u narednom periodu biti renovirane svlačionice. On se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću i članu Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenu Cvjetićaninu na pomoći koja je klubovima Saveza mnogo značila u prošloj godini.

Bez te pomoći ne bismo priveli kraju prvenstvo jesenas. Sada nas čeka proletnji deo prvenstva, provešćemo ga u ferplej i sportskoj igri i siguran sam da će pobediti onaj koji bude najbolji – rekao je Kostrešević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here