Početak Gradske vesti Grad zatvara bazene na Slanoj bari

Grad zatvara bazene na Slanoj bari

70
0

Grad Novi Sad zahteva da se zatvori bazen u Sportskom centru „Slana bara“, s obzirom na to da je utvrđeno da voda u bazenima SPENS – a nije zadovoljavajućeg kvaliteta, zaključeno je na sastanku koji je jutros hitno sazvao gradonačelnik Miloš Vučević. Odluka o zatvaranju bazena na “Slanoj bari“ mora da ostane na snazi sve dok se tačno ne utvrdi kakav je kvalitet vode u tom bazenu, navedeno je na sastanku. Takođe, pozvani su svi nadležni organi i inspekcijske službe da dostave izveštaje, i po potrebi, urade i dodatna ispitivanja kvaliteta vode u bazenima.

Proverićemo detaljno kvalitet vode u svim bazenima, jer se niko ne sme igrati sa zdravljem građana – naglasio je Vučević prilikom obilaska radova na putnoj infrastrukturi u Rumenki. – Ovo nije sadašnji problem, već traje dugo ali to nije opravdanje da se kockamo s zdravljem građana, pre svega dece, zbog čega sam jutros dao nalog da se zatvori i bazen na Slanoj bari kako bi Zavod za zaštitu zdravlja Vojvodine iskontrolisao kvalitet vode.

Vučević je istakao da je mali bazen na Spensu trenutno dobio dobre rezultate kvaliteta vode, a ispravnost u velikom bazenu znaće se tokom vikenda, a javnost će biti o svemu detaljno obaveštena i neće biti nikakvog prikrivanja.

– Radi se i o propustima određenih ljudi, te očekujem da će direktor Spensa Milan Jarić podneti ostavku danas – kazao je gradonačelnik. – Možda on subjektivno i nije kriv, jer direktor nije zadužen da održava higijenu bazena, ali neko mora biti odgovoran za propuste, a mi moramo pokazati da smo odgovorna zajednica i da niko ništa ne želi da prikriva i da se igra s ovako ozbiljnim stvarima.

Sve što preti da dovede u pitanje zdravlje svih građana Novog Sada, a posebno naših najmlađih sugrađana, zahteva hitnu i odgovornu reakciju, i zato očekujemo od nadležnih organa da se utvrdi činjenično stanje, hitno preduzmu sve mere za otklanjanje eventualnih propusta, kao i da se utvrdi kako je do ove situacije došlo kako bismo preduzeli mere da se više ne ponovi – istaknuto je na sastanku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here