Početak Gradske vesti ,,Gradsko zelenilo“ će posaditi još 10.000 stabala

,,Gradsko zelenilo“ će posaditi još 10.000 stabala

144
0

Ukupno 10.000 stabala biće posađeno u Novom Sadu u naredne dve godine, rekao je za „Dnevnik“ savetnik direktora za medije „Gradskog zelenila“ Ivan Nožinić, ali kako napominje, ta stabla je potrebno sačuvati i zaštiti od vandala.

Nožinić tvrdi da se „Gradsko zelenilo“ svakodnevno susreće sa slučajevima gde nesavesni građani namerno uništavaju zelene površine

„Najčešće su u pitanju mlada, novozasađena stabla ili parkiranje na zelenim površinama. Imali smo i na desetine slučajeva uništavanja zalivnih sistema, posebno na Bulevaru Evrope, kao i parkovskog mobilijara. Šteta na godišnjem nivou meri se milionima dinara, dok počinioci vrlo retko budu otkriveni“, kazao je Ivan Nožinić.

Za otkrivanje i kažnjavanje vandala zadužena je Komunalna policija, sa kojom, kako kaže, „Gradsko zelenilo“ odlično sarađuje, napominjući da su u najrazvijenijim zemljama Evrope i sveta upravo visokim kaznama i striktnim poštovanjem zakona i propisa skoro da potpuno iskorenjene ovakve pojave.

Nožinić je pozvao građane da se, ukoliko primete uništavanje stelenih površina, u što kraćem roku obrate Komunalnoj policiji i prijave slučajeve uništavanja zajedničke imovine Novosađana.

Izvor: Dnevnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here