Početak Gradske vesti Gradsko zelenilo počelo zalivanje zelenila na novosadskim ulicama

Gradsko zelenilo počelo zalivanje zelenila na novosadskim ulicama

43
0

Novosadsko Gradsko zelenilo započelo je danas višednevnu akciju zalivanja sadnica drveća, žive ograde, ukrasnog bilja i cveća koji su na teritoriji grada posađeni tokom jeseni i zime.

Zalivaće se cisternama kako bi se nadoknadio nedostatak vlage izazvan manjkom padavina tokom zime i ranog proleća. Dopunsko
zalivanje bilja sprovešće se na kvatovskim i uličnim zelenim površinama, gde ne postoji sistem za zalivanje. U Futoškom, Dunavskom, Limanskom i Novom parku, kao i na bulevaru Evrope izgrađeni su zalivni sistemi.

Sa prvim prolećnim suncem JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad je, pored svojih redovnih poslova u održavanju travnjaka, drveća, pripreme cvetnih gredica za sadnju, krenulo sa zalivanjem sadnog materijala koji je posađen tokom sezone jesen proleće 21/22 u vreme mirovanja vegetacije kako bi se nadoknadio nedostatak vode, s obzirom da nije bilo dovoljno padavina tokom zime kao ni u prvim prolećnim danima, i biljke nisu dobijale adekvatnu količinu vode prirodnim putem – izjavila je pomoćnik direktora Gradskog zelenila, Jelena Prica.

Jelena Prica dodaje da će Novosađani svakodnevno moći da vide cisterne Gradskog zelenila na ulicama grada.

Takođe u funkciji su i zalivni sistemi koji su izgrađeni u prethodnom periodu, u Futoškom, Limanskom, Dunavskom parku, Novom parku kao i na bulevaru Evrope, koji u značajnoj meri olakšavaju ovaj posao zalivanja – kaže Jelena Prica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here