Početak Gradske vesti Haos na Filozofskom fakultetu: Sramna podrška opozicionih političara prema govoru mržnje

Haos na Filozofskom fakultetu: Sramna podrška opozicionih političara prema govoru mržnje

22
0

Studenti Univerziteta u Novom Sadu su juče započeli blokadu Filozofskog fakulteta nakon mirnog protesta tražeći smenu vanrednog profesora Dinka Gruhonjića.

Ova akcija je usledila nakon što fakultet nije reagovao na zahteve studenata da osudi govor mržnje koji je izrekao profesor Gruhonjić. Blokada je pokrenuta nakon govora studenta prorektora Damjana Vakanjca, a studenti su zauzeli fakultet dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Pored zahteva za smenom profesora Gruhonjića, studenti su takođe izrazili nezadovoljstvo nečuvenim ponašanjem profesora Pavla Sekeruša, supruga dekanice Ivane Živančević Sekeruš koji je jednoj od prisutnih novinarki uputio uvredu na račun fizičkog izgleda.Osim toga, kritikovali su i ćutanje uprave fakulteta u vezi sa situacijom.

U međuvremenu, ispred fakulteta, održan je skup podrške profesoru Gruhonjiću, uz prisustvo političara iz opozicije poput Marine Tepić, Bojana Pajtića i Nenada Čanka. Ova situacija dodatno je uzdrmala javnost, posebno zbog uvreda upućenih novinarki Emiliji Marić.

Dok studenti nastavljaju sa blokadom fakulteta, očekuje se dalji razvoj situacije u narednim danima.

foto: nsuživo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here