Humanitarni ponedeljak za Luku

U akciji prikupljanja pomoći za Luku Kovačevića, zbog loših vremenskih prilika, prethodna dvaponedeljka je prikupljen iznos manji od 60.000 dinara.

Pravilnikom o uslovima i načinusprovođenja akcije, u takvim slučajima predviđa se ponavljanje akcije, tako da će narednogponedeljka, 05. septembra pomoć ponovo biti namenjena Luki.

Tog dana neće se naplaćivati ulaz na plažu, a kartu će, kao što je uobičajeno, zameniti dobrovoljniprilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći daprilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 08.00 do 19.00 časova.

Luka je dete sa teškoćama u razvoju, ima petnaest godina i na žalost, oboleo je od više ozbiljnihbolesti. On ima autizam, epilepsiju i dandy woker – oboljenje mozga. Jedno je od četvoro dece uporodici čija primanja nisu dovoljna za terapije i lekove koji su mu neophodni.Ovim putem obaveštavamo sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svojezahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda