Početak Hronika I godinu dana od ubistva Teodore Kaćanski na Telepu ubica još nepoznat

I godinu dana od ubistva Teodore Kaćanski na Telepu ubica još nepoznat

43
0
Teodora je 19. novembra 2016. godine oko 18 časova ranjena s više hitaca na parkingu u Somborskoj ulici broj 8, a preminula je 22. novembra uveče u Kliničkom centru Vojvodine.
 
Na nju je pucano u trenutku kada je sa suvozačevog mesta prešla na vozačevo da preparkira automobil „rejndž rover“ beogradskih tablica ispred zgrade u kojoj je živela s momkom. Prema rečima svedoka, tada je iz žbunja izleteo napadač i iz „tetejca“ ispalio pet hitaca u devojku, a zatim je pobegao u pravcu Bulevara patrijarha Pavla.
 
Teodora je odmah prebačena u Urgentni centar, ali je nakon tri dana borbe za život preminula. 
 
U početku, Novim Sadom je kolala priča po kojoj je devojka napadnuta kao opomena njenom dečku. Ubrzo je utvrđeno da je meta napadača ipak bio njen dečko Nenad Stević (39), poznanik policije po imovinskim delima, kao što su krađe i teške krađe, a motiv se tražio u neraščišćenim poslovima. Naime, Nenad se ranije dovodio u vezu s „veterničkim klanom“. Bio je i svedok na jednom od procesa Nenadu Opačiću još 2003. godine, kada se klanu sudilo za otmicu Mladena Marića. Povezivan je i s nedozvoljenom trgovinom automobilima, vlasništvom firme za obezbeđenje, lancem marketa, kao i sa zelenaškim poslovima. Stević je nakon ubistva Teodore detaljno ispitan, i dosta toga je ispričao, ali inspektori veruju da nije rekao sve što zna, pa je motiv ubistva ostao nejasan.
 
Inače, Stević je maja ove godine uhapšen je zbog sumnje za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (41) iz Budisave. Nezvanično, on i njegova ekipa sami su vodili istragu o Teodorinom ubistvu. Došli su do saznanja da Cvijetić ima veze sa zločinom pa su odlučili da ga kidnapuju i nateraju da progovori. Međutim, uhapšeni su dok su u gepeku automobila vozili otetog.

.

 
Izvor: Portal 021