Početak Gradske vesti Igor Mirović najavio Centar za vanredne situacije

Igor Mirović najavio Centar za vanredne situacije

26
0

Evropska unija je zaslužna za ovu donaciju.

Procenat Pokrajinske vlade iznosi 15 odsto ukupne vrednosti ovog projekta.

Mirović je rekao da je 2014. godina bila godina opomene, kao i da je Pokrajinska vlada dve godine radila uporedo na realizaciji projekta “Ember” i na regulisanju obaloutvrda na kritičnim mestima u pokrajini.

Radićemo sve dok te kritične zone, a posebno na obaloutvrdi na reci Savi, u opštinama Ruma i Sremska Mitrovica ne budu završene – izjavio je Mirović.

Mirović je istakao da će u kolaboracijii sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Gradom Novim Sadom biti izgrađen Centar za vanredne situacije. Ovaj centar biće koordinator svih resursa, kada su vanredne situacije u pitanju.

Želimo da u budućnosti, na jednom mestu kroz koordinaciju Štaba za vanredne situacije, odgovorimo svakoj situaciji na adekvatniji način – rekao je Mirović.

Projekat “Ember” je nastao kao odgovor na poplave koje su pogodile naš region u maju 2014. godine, i predstavlja samo jedan u nizu projekata koji se zajednički realizuju u saradnji institucija iz AP Vojvodine i Vukovarsko – Sremske županije, a uz podršku Evropske unije.

Ovim projektom obezbeđena je između ostalog, i kombinovana mašina – utovarivač, mašina za punjenje vreća peskom, pumpa za vodu, cisterna za pitku vodu i gumeni čamci.

Obilasku je prisustvovao i potpredsednik Pokrajinske vlade i komandant Štaba za vanredne situacije Đorđe Milićević.

Vlada Vojvodine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here