Igor Mirović otvorio novi vrtić u Sefkerinu

Danas je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Bambi“ u Sefkerinu, u opštini Opovo, koji je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, finansirala sa 42 miliona dinara.

Finansirano je i opremanje novoizgrađenog objekta sa gotovo 6 miliona dinara. Nabavljen je nameštaj, didaktička i računarska oprema i bela tehnika.

 

„Devedesetoro dece će biti upisano u ovaj vrtić, koji ima najbolje uslove za boravak i rad. U Sefkerinu nećemo praktično imati nijedno dete koje neće imati svoje mesto u vrtiću. Radili smo i ranije velike projete u ovoj opštini, rekonstruisali smo put Opovo–Debeljača, a danas smo razgovarali i sa rukovodstvom opštine o budućim projektima, pre svega kada je reč o rekonstrukciji škole u Sakulama“, istakao je Mirović.

Mirović je obišao i radove koje finansira Pokrajinska vlada, na kompletnoj rekonstrukciji objekta izgrađenog 1900. godine, vile „Helena“, koji će nakon rekonstrukcije biti prostor za kulturne sadržaje. Ovaj objekat zbog neadekvatnih uslova i stanja u kome se nalazio, nije bio u funkciji, a pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu.

Predsednik Mirović uručio je i direktoru Osnovne škole „Olga Petrov“ u Barandi Draganu Andrejiću rešenje za finansiranje radova na rekonstrukciji školskog objekta, vredno 31,5 miliona dinara, čime je predviđena rekonstrukcija dela prizemlja, sprata i tavanskog prostora postojećeg školskog objekta i formiranje trpezarije i tri učionice.

Škola u Barandi pohađa je 140 učenika, a rekonstrukcijom će biti obezbeđeni adekvatni uslovi za nesmetan nastavni proces, kao i prostor za užinu koji škola trenutno nema.

Predsednik Mirović razgovarao je sa direktorm škole o daljim potrebama te ustanove, i istakao da će Pokrajinska vlada sanirati i salu za fizičko vaspitanje i druge delove škole.

Od jula 2016. godine do danas, Pokrajinska vlada je u Opovo uložila milijardu i sto sedamdeset miliona dinara u projekte u oblastima saobraćajne infrastrukture, poljoprivredu, rekonstrukciju vodovodne mreže i druge lokalne projekte.

„Ulaganja se moraju nastaviti jer je Opovo jedna od manje razvijenih opština u Vojvodini“, rekao je Mirović.

Zamenica predsednika Opštine Anka Simin Damjanov istakla je da Opština sama ne bi mogla da realizuje ove investicije bez podrške Pokrajinske vlade.

Obilasku opštine Opovo prisustvovali su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.