Igralište toplog srca pridružilo se akciji “Za Laninu životnu bitku”

Danas je na igralištu “C2” Bulevara Oslobođenja 22-28 u Novom Sadu odigran humanitaran turnir u malom fudbalu za Lanu Jovanović.

Turnir su organizovala deca sa svojim roditeljima, a sve u cilju novčane pomoći osmomesečnoj devojčici, koja vodi borbu sa spinalnom mišićnom atrofijom.

Dečja ideja sprovedena je u delo uz pomoć njihovih roditelja, koji se poslednjih dana nisu štedeli, kako bi sve ispalo onako kako su zamislili.

“Turnir smo organizovali vrlo brzo, pripreme su trajale jako kratko, ali smo uspeli da ovaj mini događaj dovedemo do nivoa kakav zaslužuje”, rekao  je jedan od organizatora Stevan Stejić.

Poenta i svrha ovog turnira je da deca razviju sportski duh , da se druže, da budu humani i pomognu našoj sugrađanki Lani da prohoda i živi normalno kao sva ostala deca.

Svesni pandemijske situacije u kojoj se nalazimo, kao što možete da vidite,  preduzete su sve mere u cilju sprečavanja širenja virusa” , nadovezao se Ivan Efendić, jedan od roditelja koji je od početka bio u organizaciji ovog humanitarnog događaja.

 

Veliku ulogu u turniru odigrale su mame učesnika , koje su pripremile osveženje i zakusku za sve takmičare i posetioce.

Do dugo u noć čula se graja dece, od koje priznaćete možemo puno da naučimo.

Lani možete pomoći i slanjem SMS poruke 8080 na 3030

Autor : Ivana Knežević

Fotografije: Privatna arhiva