Investicija od 35 miliona dinara za razvoj ruralne infrastrukture u Vojvodini

Pokrajina je izdvojila 35 miliona dinara za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga u AP Vojvodini. Današnjim potpisivanjem ugovora u Pokrajinskoj vladi, predstavnicima 12 lokalnih samouprava dodeljena su sredstva u vrednosti od 35 miliona dinara.

Pomoćnik resornog sekretara, Petar Samolovac, uručio je ugovore korisnicima, naglasivši da ukupna vrednost ove investicije za unapređenje kvaliteta života i razvoj turizma u vojvođanskim selima iznosi 46,8 miliona dinara. Samolovac je istakao značaj ove inicijative, koja je usmerena na razvoj ruralne infrastrukture i turističkog potencijala seoskih područja u pokrajini.

Prihvaćene su sve 16 prijave, a gradovi – Zrenjanin, Vršac, Sremska Mitrovica i Subotica, kao i opštine – Nova Crnja, Opovo, Žitište, Kovačica, Ruma, Irig, Inđija i Stara Pazova, konkurisali su za sredstva.

Najveći broj prijava stigao je iz Zrenjanina. Zamenik gradonačelnika, Saša Santovac, naveo je da će 14,5 miliona dinara biti investirano u ruralni razvoj naseljenih mesta na tom području. Santovac je naglasio da će se na ovaj način urediti objekti u vlasništvu grada, uključujući pet naseljenih mesta na teritoriji Zrenjanina. Takođe, u Aradcu će biti izgrađena teretana na otvorenom, a biće unapređeni domovi kulture u Lukićevu i Botošu, gde se nalaze i klub penzionera i dom zdravlja. Projekti obuhvataju uređenje fiskulturne sale u Banatskom Despotovcu i vatrogasnog doma u Orlovatu.

Ove investicije namenjene su sanaciji, adaptaciji, rekonstrukciji i uređenju objekata lokalnih samouprava, uključujući lovačke i vatrogasne domove, domove kulture, mesne zajednice, biblioteke, fiskulturne sale, klubove penzionera. Takođe, sredstva su predviđena za opremanje i uređenje turističko-rekreativnih objekata, info-centara, dečjih igrališta, teretana na otvorenom, parkova i drugih višenamenskih prostora.