Početak Gradske vesti Investicije u industrijsku zonu Temerin: Potpisan ugovor o infrastrukturnom opremanju vrijedan 104,8...

Investicije u industrijsku zonu Temerin: Potpisan ugovor o infrastrukturnom opremanju vrijedan 104,8 miliona dinara

67
0

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić, danas se sastao u Temerinu sa predsednikom Opštine, Mladenom Zecom, gde su potpisali ugovor o projektu infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovne zone u Temerinu u vrednosti od 104,8 miliona dinara.

Ovaj ugovor predstavlja jedan od dva odobrena projekta za opštinu Temerin na konkursu za sufinansiranje industrijsko-poslovnih zona. Projekat se odnosi na izgradnju sekundarnog kanalizacionog voda u Ulici cara Lazara, istočno od Novosadske ulice, do radne zone u blokovima 21 i 26 u Bačkom Jarku, u dužini od 1,9 kilometara, za šta je Sekretarijat opredelio 60 miliona dinara.

„Dan sada smo potpisali ugovor o sufinansiranju izgradnje kanalizacione mreže, a u narednom periodu biće realizovano potpisivanje drugog odobrenog projekta za opštinu Temerin. U pitanju je rekonstrukcija saobraćajnice, takođe u Ulici cara Lazara, u naselju Bački Jarak, u dužini od 1,3 kilometra, te proširenje kolovoza na deonici ukrštanja Novosadske ulice i državnog puta IIA-102. Za tu namenu izdvojili smo 90 miliona dinara“, poručio je Sofić tokom sastanka sa Zecom i naglasio da će se time omogućiti brži protok saobraćaja u dve trake, što je od izuzetnog značaja za Temerin, ali i kompanije koje već posluju ili nameravaju da investiraju u ovoj zoni.

Sofić je najavio i nova ulaganja tokom 2024. godine i dodao da će resorni sekretarijat za opremanje industrijskih zona odrediti dodatnih 500 miliona dinara.

Predsednik Opštine Temerin, Mladen Zec, kazao je da su odobreni projekti prioritet i da je reč o zoni koja zapošljava više stotina ljudi. Izrazio je zahvalnost na podršci koju Pokrajinska vlada pruža lokalnim samoupravama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here