Početak Gradske vesti Ispraćeno 26 kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka

Ispraćeno 26 kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka

3
0

U Centru Ministarstva odbrane Novi Sad ispraćeno je 26 kandidata, koji su ispunili sve propisane uslove i potpisali ugovore, na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i vojno-stručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Kandidate je pozdravio zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac i poželeo im da u narednih šest meseci steknu što više znanja i iskustva koja će im značiti bilo da se opredele za poziv profesionalnog vojnika ili da obavljaju druge civilne poslove.

„Pred nama je martovski uputni rok i kao i svaki put, iz novosadskog Centra Ministarstva odbrane, ispraćamo kandidate na dobrovoljno služenje vojnog roka. Ovoga puta reč je od 26 odvažnih mladih ljudi, od čega je pet kandidatkinja što je za svaku pohvalu. Svi znamo koliko je Vojska važna institucija koja reaguje u različitim vanrednim okolnostima. Hvala im na svemu što čine a Grad Novi Sad će biti uvek tu da ih podrži“, izjavio je Igor Crnobarac.

Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad potpukovnik Dragan Dimoski pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom roku, dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elktronskim putem preko portala eUprava i u ekspoziturama JP „Pošta Srbije“.

Obuka za rezervne oficire biće realizovana u Vojnoj akademiji u Beogradu i podeljena je u 3 faze. U prvoj fazi 1,5 mesec biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi u Centrima za specijalističku obuku i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije.

Svaki kandidat, pored plaćenih trošova prevoza za odlazak i povratak sa dobrovoljnog služenja vojnog roka, mesečno dobija novčano primanje u iznosu od 38.000 dinara, a nakon odsluženja vojnog roka svi kandidati mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.

Novi Sad, 27. februar 2023. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here