Početak Gradske vesti Istekao rok za izmirenje četvrte rate godišnjeg poreza na imovinu

Istekao rok za izmirenje četvrte rate godišnjeg poreza na imovinu

18
0

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada, podseća obveznike fizička lica, preduzetnike i pravna lica, da je 14. novembra 2022. godine, istekao rok za izmirenje četvrte rate godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu, i da zakonom propisana kamata zbog kašnjenja uplata na današnji dan iznosi 14,5%.

Poreske obveznike koji nisu uspeli na vreme da servisiraju dospele obaveze, pozivamo da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču mogućnost otplaćivanja utrđenog duga na rate uz otpis kamate u visini od 50% sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, može se podneti lično na pisarnici Gradske poreske uprave na adresi Vojvođanskih brigada br. 24-26, šalter mestu u prostorijama JKP „Informatika“ na Bulevaru Slobodana Jovanovića br. 15, ili putem elektronske pošte na sledeću mejl adresu gpu@novisad.rs

Obrazac zahteva poreski obveznici mogu preuzeti sa internet prezentacije Gradske poreske uprave u delu Zahtevi, a iznos takse, broj uplatnog računa i poziv na broj nalaze se na poslednjoj strani zahteva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here