Ivana Đurović : Nije važno kako se ponaša virus, već je važno kako se ponašamo mi

Predstavite nam se onako kako bi želeli da vas zapamtimo?

Zovem se Ivana Đurović,  iz Novog Sada sam, imam 35 godina. U ovim godinama na privatnom planu, ja sam ćerka, majka dvoje čarobne dece od 6 i 3 godine, supruga čoveka borca i biznismena koji je u svojoj branši kongresnog turizma među top 10 u našoj zemlji. Takođe sam i student treće godine poslovne psihologije, a uporedo pohađam studije za geštalt psihoterapiju. Veliki sam fan Jaloma, Neal Donald Walsch-a, Deepak Chopra-e, Junga, Frojda…

Imate li hobi?

Sada, mnogo ređe nego ranije, imam vremena za hobi, ali kada sam ga imala to je bilo crtanje – portreti uglavnom.

Esteta sam u duši i u životu. Od načina na koji sam odevena do načina na koji se izražavam – kompletan life style. Volim da planiram svoje obaveze i ciljeve. Smatram da je jedina razlika između onih koji su uspešni i onih koji to nisu u tome što su prvo pomenuti bili uporni na putu do svog uspeha.

Gde nalazite motivaciju za rad?

Motivaciju nalazim u svemu što me okružuje, uživam u izazovima i preprekama koje oni nose, a podršku u svemu pronalazim u svojoj porodici. Ona je početak, sredina i kraj. Nijedna sfera našeg života ne bi bila uspešna ukoliko nije dobro izbalansirana sa privatnim planom.

Čime ste se bavili pre nego što ste počeli da radite svoj brend zaštitnih maski?

Poslovno, godinama unazad sarađivala sam sa svojim suprugom na polju turizma kao marketing menadžer. Dakle, vodila sam računa o svim onim lepim detaljima koje bi jedno poslovno putovanje podiglo na viši nivo i pružilo zaslužen osećaj zadovoljstva.

Kako ste krenuli da praavite maske? Kakve su maske koje vi proizvodite zapravo?

U godini kada je turizam potpuno devastiran, ne sedim skrštenih ruku već preuzimam inicijativu. Spletom magičnih okolnosti dobijam fantastičnu priliku da upoznam doktora nauka Vukomana Jokanovića. Njegov patent Albo Nano Silver Filter je patent koji sam implementirala u svoj dizajn inovativne, troslojne, sa aktivnom zaštitom, antibakterijskoe i antivursne maske. U ovom trenutku, NanoSilver Mask-a je najtraženiji proizvod na tržištu koji preti da prevaziđe okvire naših granica. Iskreno, zaista bih volela da bude tako jer na taj način uspela bih u nameri da zaštitim što više ljudi. Trenutno smo u istraživanju kako se i sam virus Covid 19 ponaša kada se sa ovom maskom nađemo izloženi njegovom delovanju. Ovo istraživanje biće prvi put obavljeno u našoj zemlji i zbog toga sam još više ponosna jer kada ono završi imaćemo i egzaktne podatke o samom proizvodu.

Do tada, kao direktorica firme Purple Design, koja dizajnira Nano Silver Maske nisam samo žena preduzetnica. Neko sam ko je donirao određenu količinu maski Novosadskom porodilišu Betanija pre par meseci kada je lekarima u toj ustanovi bila potrebna zaštita. Pre dve nedelje, u uključenju u jednu emisiju uživo izradili smo prvu dečiju NanoSilver Masku i donirali je dečaku koji je imao transplataciju koštane srži, koji je sada hvala Bogu dobro i kome je potreban visok stepen zaštite. Povodom svog rođendana 14. oktobra poklonila sam 20 maski ljudima koji su se javili da im je potrebna u tom trenutku. Čoveku koji je invalid i nije u prilici da izađe u apoteku da sebi kupi NanoSilver Masku poslala sam dva primerka na kućnu adresu naravno kao mali doprinos njegovom održanju zdravlja sasvim besplatno. I tu neće biti kraj… Deo mog tima je i jedna devojka koja je gluvonema i kojoj sam dala šansu da iskoristi svoj talenat za šivenje zaposlivši je.

Imate li neku poruku za kraj?

Kao žena preduzetnica želim da pošaljem poruku da sve što radimo s ljubalju i iz srca može da dostigne enormne razmere. Da odustajanje nije opcija, da je organizacija pola posla i da uz sve navedeno imam vremena da budem i prijatelj i da stignem da popijem cašu dobrog vina i toplu kafu sa dragim ljudima.

Nije važno kako se ponaša virus, važno je kako se ponaša čovek/ŽENA!