Ivanišević na prvom gastronomskom festivalu „Gastromeet Fest“ u Beočinu.

U okviru JP „Sportsko-poslovni centar Beočin“, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, posetio je prvi gastronomski festival „Gastromeet Fest“.

Ova manifestacija, koja se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Opštine Beočin i Turističke organizacije Beočin, organizovana je u saradnji sa Centrom za razvoj turizma i očuvanje sela.

U Vojvodini nedostaje manifestacija, iako ih ima preko hiljadu. Svako mesto bi trebalo da ima više manifestacija. Potencijal opštine Beočin je veliki, tu su Fruška gora i Dunav, a ovo je jedan od primera kako se gradi nova turistička destinacija. Drago mi je što danas prisustvujemo prvoj manifestaciji koja čini da Beočin bude jasno označen na turističkoj mapi AP Vojvodine„, istakao je Ivanišević.

Cilj manifestacije „Gastromeet Fest“ je da postane tradicionalni festival koji će doprineti očuvanju gastronomske baštine i unapređenju turističke ponude Srema i čitave AP Vojvodine. Takođe, cilj je i promovisanje svetske kuhinje kroz inovativne pristupe pri pripremi specijaliteta sa roštilja. Učesnici festivala uključuju lokalne proizvođače, kao i vrhunske kuvare sa bogatim međunarodnim iskustvom.

Predsednica Opštine Beočin, Biljana Janković, naglasila je da svi učesnici današnje manifestacije obogaćuju turističku ponudu ove opštine.

„Beočin se nalazi na jedinstvenom mestu, u zagrljaju Fruške gore i Dunava, što je prirodni potencijal. Imamo i bogatu kulturnu baštinu, a to su manastiri Rakovac i Beočin“, rekla je Jankovićeva, podsećajući i na brend te opštine – turističku manifestaciju „Banoštorski dani grožđa“, koja se održava već 27 godina.

Tokom današnjeg događaja održano je i takmičenje u pripremi specifičnih vrsta hrane, kao i „masterklas“ radionice i predavanja o gastronomiji, degustacije hrane i nutricionizma.