Početak Gradske vesti Ivanišević u radnoj poseti Republici Turskoj: Kapadokija je dobar model kako treba...

Ivanišević u radnoj poseti Republici Turskoj: Kapadokija je dobar model kako treba graditi novu turističku destinaciju u Srbiji

32
0

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević boravi u radnoj poseti Republici Turskoj

Tom prilikom sastao se sa gradonačelnikom grada Urgup, koji pripada oblasti Kapadokije, Mehmetom Akturkom i razgovarao o unapređenju saradnje između regija, kao i saradnje Urgupa sa lokalnim samoupravama u Srbiji, s akcentom na AP Vojvodinu.

Ivanišević je, takođe, u Ambasadi Republike Srbije u Ankari, prisustvovao potpisivanju ugovora između Turističke organizacije opštine Inđija, ćiji je potpisnik direktor Milan Bogojević i kompanije „Kaya Balloons Cappadocia“ o kupovini dva balona u okviru realizacije projekta „Srpska Kapadokija“ na Krčedinskoj adi koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

„Poseta Kapadokiji je odlično iskustvo, jer je ovo dobar model kako treba graditi novu turističku destinaciju, što bi trebalo da primenimo u Srbiji. Ono što je Inđija uradila jeste odličan primer i za druge lokalne samouprave“, izjavio je Ivanišević

Tokom posete delegacije Pokrajinske vlade Turskoj, razmatraće se mogućnosti proširenja saradnje na regionalnom nivou u oblasti turizma, ali i drugih privrednih grana. Unapređenje saradnje između Vojvodine i Kapadokije biće, za početak, realizovano posebnim danima posvećenim regiji Kapadokiji, u okviru Paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu početkom decembra.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here