Izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici

Danas je počela izgradnja fiskulturne sale u okviru Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, koju finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine iznosom od 232,5 miliona dinara, dok će Grad Sremska Mitrovica podržati projekat sa 12 miliona.

Sremsku Mitrovicu je posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, predsednikom Skupštine grada Vladimirom Pavlovićem, zamenikom gradonačelnice Petrom Samradžićem, načelnikom za sport i kulturu Vasilj Ševo i ostalim predstavicima grada, prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici.

„Ovo je početak jednog velikog posla, nadam se zajedničkog uspešnog posla. Deca će ovde u ovoj sportskoj sali, razvijati sportske veštine, odlaziti od telefona i kompjutera i verujem imati zdravije detinjstvo, što je zajednički cilj svih nas. „, naveo je Mirović.

Ovaj projekat predstavljaće kapitalan i jedan od najvećih projekata na teritoriji grada u narednom periodu, koji premašuje vrednost od 430 miliona dinara. Projekat će biti realizovan dvofazno, siva faza će biti završena do kraja ove godine, a zatim u 2023. će se pristupiti opremanju objekta i parternom uređenju.