Izložba i radionice za decu u Kulturnoj stanici Mlin

Kulturna stanica Mlin u drugoj nedelji maja poziva najmlađe da uče kroz igru. Koji su to stari zanati, koliko su nam danas poznati i bliski i koliko naša deca znaju o njima? Ukoliko vaši najmlađi kreativci žele da uplove u još jednu avanturu, posetite likovno-edukativnu radionicu za decu „Stari zanati za 21. vek”, koja će se održati u subotu, 15. maja, u ateljeu Kulturne stanice Mlin, u sklopu programa „Muzeji za 10”.

Radionica je namenjena deci uzrasta od 6 do 12 godina i biće upriličena u dva termina, od 17 sati i od 19.30. Program je besplatan, a prijave su otvorene do 13. maja, do 14 sati. U naslovu mejla obavezno naglasiti PRIJAVA „Muzeji 10”, a u tekstu navesti sledeće podatke: naziv programa, ime i prezime deteta, uzrast, kao i željeni termin. Broj polaznika je ograničen na ukupno desetoro dece po radionici, a jedno dete može biti prijavljeno samo u jednom terminu. Prijavite se na mejl adresu: ljubica.tankosic@nsdkc.rs.

Pre radionica, deca će imati priliku da uživaju u izložbi dečijih likovnih radova na temu „Stari zanati”, koja je realizovana u saradnji Kulturne stanice Mlin i Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine. Kako ističu organizatori, deca će uz prisustvo i stručno vođenje mentora, na moderan i potpuno drugačiji način izraditi različite objekte, skulpture, odnosno prostorne crteže, koji će u osnovi, kao polaznu tačku, imati neki od starih zanata predstavljenih na pratećoj izložbi.

„Probudimo strip” u KS Mlin

Radionice za decu „Probudimo strip” biće održane u Kulturnoj stanici Mlin i to u pet termina: 17, 20, 21, 24, i 27. maja, od 16:30 do 18 sati.

Ovaj multumedijalni program obuhvata radionicu stripa sa profesionalnim strip crtačem, izradu scenografije i kostima, dramski performans i pokret, prema motivima stripa koje deca kreiraju.

Ukoliko vašu decu interesuje deveta umetnost, a uz druženje žele da razviju i svoje crtačke sposobnosti, prijavite ih na ljubica.tankosic@nsdkc.rs. Radionice su besplatne, ali prijava je obavezna do 13. maja, do 14 sati.

U naslovu mejla obavezno naglasiti PRIJAVA „STRIP”, a u tekstu navesti sledeće podatke: naziv programa, ime i prezime deteta, uzrast.

Završni deo programa, izložba i performans, biće održan u okviru Kaleidoskopa kulture, u Kulturnoj stanici Mlin (Radnička 20).

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja u slučaju promene epidemioloških mera.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Vladimir Veličković / NSEPK2021