Početak Gradske vesti Izložba „Paja Jovanović i Gustav Klimt…“ produžena do sredine februara

Izložba „Paja Jovanović i Gustav Klimt…“ produžena do sredine februara

18
0

Zbog izuzetnog interesovanja publike, izložba „Paja Jovanović i Gustav Klimt. Jedna epoha, dva umetnika, tri muzeja“ u Galeriji Matice srpske produžena je do nedelje, 18. februara, pružajući ljubiteljima umetnosti dodatnu priliku da uživaju u remek-delima ova dva velika umetnika.

Tokom svakog vikenda, posetioci će imati privilegiju da se pridruže kustoskim vođenjima kroz izložbu, što će dodatno obogatiti njihovo iskustvo i razumevanje dela Paje Jovanovića i Gustava Klimta.

Na ovoj fascinantnoj izložbi predstavljena su tri ženska portreta iz tri različita muzeja – Galerije Matice srpske, Umetničko-istorijskog muzeja u Beču i Galerije Belvedere. Ova pažljivo odabrana dela, od kojih su dva premijerno izložena u Srbiji, pružaju posetiocima uvid u sličnosti i razlike između ova dva velika umetnika. Takođe, ova izložba uspeva da poveže muzeje iz čijih kolekcija potiču, stvarajući dijalog o društvenom kontekstu u kojem su dela nastala.

U Galeriji Matice srpske, prostoru gde se prvi put spajaju stvaralaštvo Paje Jovanovića i Gustava Klimta, posetioci će imati priliku da učestvuju u dijalozima o umetničkom razvoju ova dva majstora i o važnim vezama između srpske i austrijske kulture. Ovo posebno događanje dobija dodatnu dimenziju u godini koja prethodi obeležavanju 150 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Austrije.

Izložba je postala pravi kulturni događaj koji, zahvaljujući produžetku trajanja, omogućava širem krugu posetilaca da uživa u bogatstvu umetnosti i kulturne baštine koju pružaju Paja Jovanović i Gustav Klimt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here