Početak Gradske vesti Izložba preduzetničkih veština žena u Žablju

Izložba preduzetničkih veština žena u Žablju

113
0

U subotu 18. maja 2019. u dvorištu Biblioteke „Veljko Petrović“ u Žablju (ulica Nikole Tesle 40), Zavod za ravnopravnost polova održaće treću po redu Izložbu preduzetničkih veština žena u gradu.

Na izložbi će biti predstavljene aktivnosti udruženja žena i preduzetnicaiz opština Žabalj, Temerin i Bečej, a cilj je promovisati ženski aktivizam na lokalnom nivou i široj javnostiukazatina preduzetničke i turističke potencijale proizvoda žena iz Vojvodine.

Na izložbi će se predstaviti ukupno 20udruženja žena koja će posetiocima izložbe izložiti svoje proizvode od kože, pustovane vune, slike i druge rukotvorine, kao i tradicionalna slatka i slana jela.

Zavod za ravnopravnost polova, kao pokrajinski mehanizam za ostvarivanje rodne ravnopravnosti u Vojvodini,već dugi niz godina, uz podršku Pokrajinske vlade, svojim programima podstiče rad i vidljivost žena na lokalnom nivou, vodeći se činjenicom da doprinos žena turizmu može biti veoma dragocen u smislu promocije regiona Vojvodine, očuvanja kulture nekog mesta, ali i poboljšanja opšte socio-ekonomske slike lokalne sredine.

Događaj za posetioce počinje u 10 časova, a izložbu će u 11 časova svečano otvoriti direktorka Zavoda za ravnopravnostpolova Diana Milović, predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Nakon otvaranja izložbe planiran je obilazak štandova izlagača.

Događaj traje od 10do 16 časova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here