Izložba „Slika grada“ iz SULUV-a kreće u kulturne stanice

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić obišao je danas izložbu „Slika grada“ u Galeriji SULUV-a koja je tu do 20. januara, nakon čega će proći kroz Mrežu kulturnih stanica, počevši od Kulturne stanice „Kovilj“ 24. januara 2023. godine.

Izložbu će realizovati udruženja Multimedijalni centar „Led Art“ i Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine.

Koncept izložbe je da se sprovede Javni poziv za otkup umetničkih dela, što će podstaći savremenu umetničku produkciju i kreiranje nove kolekcije umetničkih radova aktivnih stvaralaca sa teritorije Grada Novog Sada.

Prvi konkurs je realizovan u kategoriji crteža na papiru, a autori su imali punu slobodu da u svojoj poetici iskažu doživljaj prostora u kome žive i stvaraju.

„Trajna kolekcija umetničkih radova koja će biti formirana u narednim godinama i postavljena u nekoj od javnih ustanova u Novom Sadu biće na raspolaganju najširoj javnosti. Do tada, putujući kroz Mrežu kulturnih stanica, učiniće savremenu umetničku praksu dostupnu zaista svima – ne samo onima koji žive ili dolaze namenski do centra grada, već i stanovnicima svih delova Novog Sada. „ – rekao je Dalibor Rožić.

Decentralizacija umetničkih sadržaja i njihova dostupnost svima je jedno od osnovnih polazišta Strategije kulturnog razvoja Grada Novog Sada, gde će učenici i meštani Kovilja, uz stručno vođenje moći da vide i dožive reprezentativna dela savremene umetničke prakse Novog Sada.

Novi Sad, 19. januar 2023. godine