Početak Gradske vesti Izvesna potpuna rekonstrukcija OŠ “Miloš Crnjanski”

Izvesna potpuna rekonstrukcija OŠ “Miloš Crnjanski”

60
0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je juče, 2. septembra prvog dana nove školske godine, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, Osnovnu školu “Miloš Crnjanski” u novosadskom naselju Satelit, kako bi se upoznali sa situacijom u toj obrazovnoj ustanovi.

Nakon obilaska istaknuto je da će škola biti ili kompletno rekonstruisana ili će biti izgrađen novi objekat škole.

Mirović je naveo da je poslednjih godina širom Vojvodine u toku rekonstrukcija i izgradnja velikog broja objekata osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova.

On je podsetio da je Pokrajina finansirala izgradnju nove škole u Sremskoj Mitrovici, završava se učenički dom u Bačkoj Topoli, koji je godinama bio zatvoren kao promašena investicija prethodne vlasti, a pre nekoliko dana dovedeni su do kraja i radovi na izgradnji predškolske ustanove u Kovinu.

“Za nekoliko dana za školsku decu počinjemo još jedan važan objekat. Reč je o dvorcu Heterlend u Bočaru, u opštini Novi Bečej, gde smo takođe imali veliku proneveru prethodne vlasti”, naveo je Mirović i dodao i da je u toku digitalizacija u velikom broju škola širom Vojvodine.

Mirović je naglasio da su stabilizovane javne finansije, te da je država učinila mnogo toga da pokrajinska i gradska kasa budu punije, te da može sa većim ambicijama da se govori o izgradnji novih objekata.

“Posla ima puno, jer decenijama iza nas nisu građeni ili rekonstruisani postojeći školski objekti. Mi smo danas uspeli da sve poslove radimo čisto i profesionalno za razliku od prethodne vlasti koja je bila specijalista za proneveru u ovim osetljivim oblastima”, istakao je Mirović i dodao da je reč o učeničkom domu u Bačkoj Topoli, Heterlendu u Bočaru, Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio da u školu “Miloš Crnjanski” decenijama nije dovoljno ulagano. Istakao je da postoje dve opcije, odnosno da se objekat koji je u veoma lošem stanju sa neuslovnim prostorijama za rad – rekonstruiše ili da se u dvorištu izgradi novi objekat, a na mestu postojećeg napravi sportski teren.
NsUživo, Objektiv24, Grad Novi Sad

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here