Izveštaj sa današnje sednice Pokrajinske Vlade

Današnja sednica Pokrajinske Vlade bila je obeležena donošenjem odluka o finansiranju ključnih projekata u više lokalnih zajednica. Ukupna vrednost ovih investicija procenjena je na impresivnih 2,3 milijarde dinara.

Prva od donesenih odluka odnosi se na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naseljenom mestu Vrdnik, u opštini Irig. Projekat ima ukupnu procenjenu vrednost od 890 miliona dinara, a za prvu fazu radova u 2023. izdvojeno je 350 miliona dinara.

Dodatno, biće finansirana i rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode namenjene vodosnabdevanju Beočina i okolnih naselja, sa izradom, opremanjem i povezivanjem bunara. Ovaj značajan projekat vredan 600 miliona dinara dobio je podršku sa 300 miliona dinara u tekućoj godini.

Druga odluka doneta na sednici odnosi se na investicije u obrazovanje. Pokrajinska Vlada obezbedila je sredstva za rekonstrukciju Osnovne škole „Feješ Klara“ u Kikindi. Vrednost radova procenjena je na 400 miliona dinara, a za 2023. godinu izdvojeno je 150 miliona.

Osnovna škola „Feješ Klara“ ima bogatu istoriju, osnovana je 1812. godine, a zbog konstantnog povećanja broja učenika, 1893. godine počela je izgradnja nove zgrade koja je, zbog svoje arhitektonske vrednosti, pod zaštitom države.

Treća odluka odnosi se na dogradnju i adaptaciju objekta Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima. Vrednost projekta procenjena je na 440 miliona dinara, od čega je za radove u 2023. godini obezbeđeno 200 miliona dinara. Objekat površine preko 2.000 kvadratnih metara i fiskulturna sala od 442 kvadratna metra posmatraju se kao jedinstven objekat sa tri funkcionalne celine.

Foto: Pokrajinska Vlada

Poslednja doneta odluka odnosi se na završetak izgradnje sportske hale u Starim Banovcima. Ukupna procenjena vrednost radova je 380 miliona dinara, od čega je u 2023. izdvojeno 250 miliona. Sportska hala u Starim Banovcima projektovana je kao multifunkcionalna dvorana namenjena za održavanje sportskih i drugih manifestacija, sa površinom od gotovo 3.000 kvadratnih metara i 1.360 sedećih mesta.

Uz ove ključne investicije, Pokrajinska Vlada nastavlja sa podrškom lokalnim projektima koji imaju dugoročni pozitivan uticaj na zajednice širom Vojvodine.