Jasmin Levi oduševila publiku u Novom Sadu

Posle uspešnog koncerta u Sarajevu, Jasmin je u nedelju oduševila publiku u mesec dana ranije rasprodatoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Koncerti Jasmin Levi obeležili su ovo leto: prvo je očarala publiku naše najprestižnije muzičke manifestacije Belgrade River Festa, a nakon toga ostavila je bez daha posetioce omiljenog festivala u regionu Banja Luka Festa. Zbog toga se sa velikim iščekivanjem gledalo na njene koncerte koji su bili zakazani za 10 i 12. novembar u Sarajevu i Novom Sadu, što je bio nastavak njene balkanske turneje.

 

Koncert u Novom Sadu, 12. novembra, započeo je pesmom „Cada dia“, nakon čega su se nizali hitovi „La nave del olvido“, „Naci en Alamo“, „Firuze“, „La Alegria“, „Olvidate de mi“, a kulminacija emocija i salve aplauza usledili su nakon izvođenja jedne od najlepših ljubavnih pesama „Una noche mas“.
U svakoj noti koju otpeva, Jasmin donosi dah svojih predaka, te plete mostove između prošlosti i sadašnjosti, između različitih kultura koje stanuju u njoj od orijenta, ladino muzike, flamenka, tanga i džeza i arapskih akorda. Jasmin Levi je predstavnica svih vera i kultura Mediterana, koja ne samo da je kroz muziku čvrsto povezala sefardsko nasljeđe i turski melos, već je kroz svoje tekstove progovorila o sudbinama, ljubavima i stradanjima svih naroda. Ovaj događaj zato nije bio obični koncert, već putovanje kroz dušu i baštinu koja prevazilazi geografske granice i kulturne razlike.
Veče muzike orijenta, flamenka, tanga, ladino muzike, džeza i arapskih akorda trijumfalno se završilo je kada je Jasmin Levi sišla u publiku kako bi damama poklonila ruže, izvodeći pesmu „Mujer“, nakon čega je otpevala i dobro poznatu sefardsku pesmu „Adio kerida“.

Koncert Jasmin Levi iz prvog reda slušale su istaknute javne ličnosti, glumica Sloboda Mićalović, članice muzičke grupe “Frajle” i književnica i novinarka Vesna Dedić.

Dva sata putovanja kroz ovaj jedinstveni muzički doživljaj završeni su sa čak tri povratka na bis i dugim aplauzima koji će se pamtiti.