Početak Gradske vesti JKP “Informatika” Novi Sad pokrenula novi sistem

JKP “Informatika” Novi Sad pokrenula novi sistem

47
0

Od jutros su naplatna mesta JKP “Informatika” Novi Sad nastavila sa redovnim radom i moguće je plaćati račune objedinjene naplate.

U toku je obrada i priprema računa za februar mesec i oni će u planiranom roku biti isporučeni građanima. Od juče radi i Uprava za urbanizam i građani su mogli da nastave sa procedurama koje su bile u zastoju.

Do kraja dana sa radom nastavlja Gradska poreska uprava, radi se i na uspostavljanju sistema Predškolske ustanove, od sutra ce i oni uobičajeno raditi.

Do petka ce ponovo biti u funkciji i video-nadzor grada Novog Sada. Vazno je napomenuti da nisu tacne tvrdnje pojedinih medija da su ugroženi lični podaci građana jer njihovo čitanje i korišćenje nije ni bilo meta napada, a i nalaze se na drugim platformama.

Ulažu se svi raspoloživi resursi kako JKP “Informatika” Novi Sad tako i grada Novog Sada da se uspostavi kontrola i na ostalim delovima informacionog sistema koji je od ponedeljka bio u prekidu zbog velikog hakerskog napada.

Pored zaposlenih iz JKP “Informatika” Novi Sad uključene su i mnoge IT kompanije iz zemlje i inostranstva kao i stručna lica iz visokotehnološkog kriminala kako bi otključali zaključane podatke. Očekujemo brzo razrešenje i uspostavljanje rada svih službi, a javnost će biti blagovremeno obaveštena o daljim koracima.

Autor: nsuzivo.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here