JKP “Tržnica” povodom incidenta na Kvantaškoj pijaci – cene zakupa se neće menjati

Incident na Kvantaškoj pijaci u ponedeljak, 30. oktobra, privukao je pažnju javnosti. Od 3.15 do 10.30, ulazak na pijacu bio je otežan zbog grupe lica, od kojih su neki bili teško prepoznatljivi kao zakupci Kvantaške pijace. Ovi pojedinci su izrazili nameru da ometu snabdevanje građana i nesmetan rad pijace.

Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad već više od 20 godina nije promenilo cene pijačarina na Kvantaškoj pijaci i nema planova da to učini u bliskoj budućnosti.

Iz JKP “Tržnica” ističu: „U interesu nam je da građani imaju mogućnost snabdevanja po povoljnijim cenama. Želimo da kupovina na novosadskim pijacama bude još pristupačnija, naročito kada su u pitanju proizvodi poput krompira ili sezonskih proizvoda, gde bismo voleli da cene budu niže za 20-30%.

U razgovoru sa četiri zakupca Kvantaške pijace, održanom u prostorijama preduzeća u 11 časova istog dana, razmotreni su svi izneti problemi.

JKP „Tržnica“ Novi Sad trvdi da su redovno u kontaktu sa zakupcima na svim novosadskim pijacama, i do sada se niko nije žalio na cene zakupa. Vrata preduzeća su otvorena za sve zakupce, koji u bilo kom trenutku mogu zakazati sastanak sa direktorom i menadžmentom.

JKP “Tržnica” naglašava da ovakav vid protesta nije neophodan “Mi smo tu da zajedno pronađemo konstruktivna rešenja i omogućimo sugrađanima da se nesmetano snabdevaju svežim proizvodima na našim pijacama.“