Početak Gradske vesti Jubilarni 10. Kongres „Ishrana Budućnosti“ premašio sva očekivanja

Jubilarni 10. Kongres „Ishrana Budućnosti“ premašio sva očekivanja

435
0

Simbolično u 11.55h svečano je otvoren Jubilarni 10. multidisciplinarni kongres sa međunarodnim učešćem „Ishrana budućnosti“.

Novosadski Kamerni Hor sa dirgentom Božidarom Crnjanskim počeo je svečano otvaranje, potom su se obratili organizatorka kongresa Ivana Vujasin i počasni član Kongresa za 2021. godinu dr. Lazar Trifunović.

Prisutni gosti, učesnici kao i gradski čelnici prisustvovali su i svečanom otvaranju radnog dela Kongresa, čast da otvori radni deo Kongresa pripala je psihologu Aleksandru Šibulu sa temom „Sami sa sobom u najteže vreme„.

Nakon sesija „Nauka budućnosti“, „Tendenicija/Svedočenja“, radionica i panel diskusije „Na samoj granici“, za koju je dirketno uključen iz Londona dr Robert Melamede, prisutni gosti su imali priliku da uživaju u jedinstvenom zvučnom opuštanju „Na talasima harmonizacije“ uz Aniku Petrović i njenim timom.

Hodnici ispred amfiteatra su vrveli od pozitivnih komentara kako o organizaciji tako i o kvalitetu ovogodišnjeg programa, panel diskusije kao radionice bile su izuzetno propraćene i pozdravljene ovacijama.

Sve veća zainteresovanost za ovaj jedinstveni Kongres svedoči broj radova koji je svake godine sve većii činjenica da je za ovaj 10. jubilarni pristigao 171 rad, s tim da je, prema odluci upravnog i naučnog odbora, 77 radova pronašlo svoje mesto u Zborniku, koji se objavljuje u tiražu od 10000 primeraka.

Sutra nas očekuje drugi dan Kongresa i već prva izlaganja su u 11h.

Amfiteatar Spens-a, ulaz je bestplatan.

Autor: Stojan Ćutilo
Foto: Marija Erdelji

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here